Voorstellen

Yvonne Brinkerink

Mijn naam is Yvonne Brinkerink en heb 2 kinderen. Een zoon van 17 en een dochter van 22.
Ca 12 jaar heb ik gewerkt met kinderen tussen de 4 en 18 jaar met allerlei stoornissen. Van klassiek autisme tot Conduct Disorder. Jarenlang heb ik kinderen opgevangen binnen mijn zorgbedrijven en ik bood daar alles aan wat de kinderen en het gezin waar ze in opgroeiden nodig hadden. Ook de brussen (broertjes en zusjes) werden niet vergeten. Met regelmaat werden er kinderen met een OTS of UHP door het toenmalige BJZ in mijn particuliere crisisopvang geplaatst. Ik ben altijd een groot voorstander geweest van het aanpakken van PGB fraude en heb me daar ook altijd hard voor gemaakt. Helaas was juist ik de eerste in Nederland die werd opgepakt voor PGB fraude. Mijn verhaal hierover is te lezen op: https://yvonnebrinkerink.wordpress.com/

In 2010 heb ik een boek geschreven: “Moeilijk voor zichzelf en de omgeving”. Dit boek wordt nog veel gebruikt in het speciaal onderwijs als leidraad hoe om te gaan met de problematiek die de verschillende gedragsstoornissen met zich meebrengen.

Al jaren stoor ik me aan het feit dat aan de lopende band de rechten van het kind geschonden worden. Momenteel zijn er ca 16.000 kinderen die niet naar school gaan, zijn er ca 420.000 kinderen die in armoede opgroeien, hebben we kindbruidjes in Nederland, worden er om de haverklap kinderen uitgezet die al jaren in Nederland verblijven of hier zelfs geboren zijn, worden er weer kinderen zonder machtiging in gesloten settingen geplaatst, krijgen de kinderen niet de zorg die ze nodig hebben, worden er gezinnen met kinderen uit huis gezet en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Wat mij verbaasde is dat er allerlei partijen waren maar geen politieke partij die zich echt bezig hield met de belangen en de rechten van het kind. Nu dus wel! Ik heb niet op de universiteit gezeten maar degenen die dat wel hebben gedaan en het land de laatste jaren geregeerd hebben, hebben er een enorme puinhoop van gemaakt, op alle fronten!
Namens mij: Welkom bij de Partij voor de Kinderbelangen.

 

Jan-Willem Wijtmans

Mijn naam is Jan-Willem Wijtmans en ik ben lijstduwer van Partij voor de Kinderbelangen.
Gezien mijn achtergrond, kennis en interesse zou ik me het liefst bezighouden met jongeren (en hun ouders) die tussen de wal en het schip (dreigen te) vallen binnen het onderwijs en met Passend Onderwijs. Geen enkel kind mag namelijk aan het begin van zijn of haar leven het gevoel krijgen dat hij of zij er niet bij hoort , zeker niet in een beschaafd land als Nederland en zeker niet ten gevolge van de inrichting van ons onderwijssysteem ! Want:
‘Everybody is a genius.

But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.’
Albert Einstein