Rina van Aalst

Even voorstellen,

Beste allemaal, mijn naam is Rina van Aalst. Ik ben 52 jaar, getrouwd en moeder van 2 volwassen dochters van 19 en 23 jaar.

In het dagelijks leven ben ik kindercoach. Wat houdt dit in? Ik vang kinderen op in vakanties of na school en probeer in hun vrije tijd een verlengstuk te zijn voor hun papa’s, mama’s of verzorgers.

Kinderen zijn, naast mijn gezin, mijn grootste passie. Ik vind het geweldig ze te zien ontwikkelen en soms als ze al als baby in ons huis komen, heb je zelfs de kans om ze helemaal te volgen van de allereerste ontdekkingen tot steeds een stapje verder.

Waarom de Partij voor de kinderbelangen? Het is de enige partij die zich  focust op kinderen en dat is mijn grote doel.

Helaas is mijn jeugd niet helemaal over rozen gegaan maar gelukkig heb ik de juiste begeleiding gehad en kan ik zeggen dat ik er heel sterk en zelfverzekerd uit ben gekomen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat de begeleiding die ik heb gekregen NIET uit de hulpverlening is gekomen. Daar heb ik geen enkele steun ondervonden. Maar door te zoeken en opnieuw leren vertrouwen heb ik mijn weg gevonden en heb ik mijn verleden met een gouden sleutel kunnen afsluiten. Ik ben een trotse moeder met een geweldige man en het verleden is verleden. En daar ligt meteen mijn grote drijfveer.

Een misbruikt/mishandeld kind zal zomaar niet uit zichzelf gaan praten. Een kind heeft begeleiding nodig en iemand die hij of zij kan vertrouwen bij wie het zich goed voelt. Probeer als volwassene een gesprek aan te gaan over seks op een leuke manier, dat zal voor de meesten al heel moeilijk zijn. Kun je je dan voorstellen hoe moeilijk het is voor een kind te praten over seks wat heel eng en bedreigend is? Vaak spelenderwijs kom je er al achter dat een klein kind een groot geheim bij zich draagt dat te zwaar is om alleen te dragen en dat niet eens een geheim mag zijn.

Elk kind verdient hulp, aandacht en een veilig huis. Helaas werkt het niet zo en helaas gaat het in de meeste gevallen ook fout en zal een kind zich radeloos en in de steek gelaten voelen. Maar waar ga je beginnen? Waar ga je het verschil maken?

De hulpverlening in Nederland schiet tekort. Ik vind het schokkend te ervaren dat de hulpverlening in het jaar 2019 nog steeds hetzelfde werkt als in de jaren ’90. Dat is onacceptabel.

Ik ben ervan overtuigd dat het anders kan en het moet ook anders. Kan ik het verschil maken? Dat weet ik niet maar als het wel kan, dan kan ik dat zeker niet alleen.

Ik vind het onacceptabel dat er op scholen geen voorlichting gegeven wordt hoe een kind zich kan beschermen tegen misbruik/mishandeling. Helaas geloof ik niet in het helpen van een kind uit een boekje. En daarmee bedoel ik, hoe hard je ook gestudeerd hebt en hoe mooi je puntenlijst ook is, als je niet hebt gestaan waar deze kinderen staan, kun je ze dan aanvoelen? Kun je dan snappen hoe ze zich voelen? Kun je begrijpen dat er dingen zijn die ze niet tegen je zullen vertellen? Daar geloof ik niet in. Elk kind verdient een andere benadering. Alle kinderen zijn verschillend.

Ik heb geen hoge opleidingen genoten, ik ben geen studiebrein en ik heb geen illusies dat ik de wereld kan verbeteren. Ik heb wel de ervaring, ik weet wat de kinderen voelen en ik weet hoe ik eruit ben gekomen. Dit alles heb ik beschreven in mijn boek “ooit was ik jouw kind”. Ik hoop dat ik met deze handvatten de kinderen kan bereiken en ze sterk kan maken door te gaan praten zo vroeg mogelijk. Elk kind verdient een veilige gezonde leefomgeving.

En daar wil en zal ik me 100% voor inzetten.

Deze partij heet niet voor niets de Partij voor de Kinderbelangen. Allemaal willen we ons inzetten voor de kinderen in ons land. Allemaal willen we dat ze veilig zijn.

Mijn woord aan de kinderen;

Politiek, het staat allemaal zo ver van jullie bed en dat hoort ook zo.

Veiligheid, dat zou vanzelfsprekend moeten zijn helaas is dat niet zo.

Je veilig voelen zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Maar helaas is dat niet altijd het geval. Maar weet dat er volwassen mensen zijn die weten hoe jullie je voelen. En ik zeg bewust jullie omdat we met veel meer zijn dan je nu zal denken.

Weet dat er altijd een uitweg is en weet dat er een manier is om jezelf te beschermen. Je moet het alleen even leren zoals je alles nog moet leren als je klein bent.

Het aller moeilijkste dat je daarvoor moet doen is durven praten. Durven vertrouwen en durven vechten. En dat kunnen jullie. Want diep in jullie hoofden weet je dat wanneer er sprake is van misbruik het altijd fout is.

Maar diep in je hart is er angst en die angst moet je overwinnen, dan zul jij uiteindelijk de winnaar zijn. Ik kan het weten.

Ik kan het begin niet voor jullie maken, dat is je eigen eerste stap. Maar daarna zal ik je hand vasthouden en je begeleiden en steunen op de manier die je nodig hebt.

Ik ben bereikbaar door te mailen naar: rina@kinderbelangenpartij.nl

Rina schreef een boek over het sexueel misbruik wat zij als kind heeft ondergaan. Het boek heet: ¨Ooit was ik jouw kind¨ en is via de volgende link te bestellen: https://www.bruna.nl/boeken/ooit-was-ik-jouw-kind-9789087598129