Goede doelen

De Partij voor de Kinderbelangen draagt een warm hart toe aan de volgende goede doelen:

http://www.silas-challenge.nl/

Jaarlijks krijgen heel veel kinderen te maken met een neurologische aandoening, of worden ermee geboren. Helaas overlijden er ook heel veel kinderen vanwege een neurologische aandoening. Zo ook mijn 16 jarige zoon. En na veel praten met specialisten (kinderneurologen) weten we meer niet dan wel. En dat is waar ik en een heel team wat aan willen doen. Maar daarvoor hebben wij ook u nodig. Want elk kind telt. Onze vraag is dan ook om ons te steunen. Te steunen kan zijn met een donatie maar uiteraard ook door sponsor te worden.

http://www.ricojay.com/

Dit is de pagina van Rico-Jay, een jongetje wat al zijn hele leven problemen heeft met zijn spijsverteringssysteem. Na jaren klungelen met diverse medicijnen, spoelingen van ‘boven’ én ‘onder’, kwamen de artsen er achter dat Rico-Jay een dolichocolon heeft, welke dusdanig uitgezet was dat het als dolicho-megacolon benoemd werd. Een veel te lange en bochtige dikke darm. Omdat op een gegeven moment Rico-Jay maandelijks voor 2 dagen werd opgenomen om te spoelen en zelfs dát niet meer hielp en hij ál zieker werd, is er op 17 december 2013 een ileostoma aan gelegd. Een stoma op de dunne darm. Inmiddels (2018) is Rico-Jay geopereerd in Boston en is de stoma succesvol verwijderd.

http://www.sskb.nl/

Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda is een stichting die zich speciaal inzet voor kinderen uit Breda die niet of nauwelijks kunnen deelnemen aan vrijetijdsbestedingen en/of ontspanningsactiviteiten.